Echtscheiding

Echtscheiding en de Woning

Echtscheiding en de Woning

Veel gestelde vragen bij een Scheiding:

  • Waar moet ik op letten bij het uitkopen van mijn ex partner
  • Kan ik wel blijven wonen
  • Wat gebeurt er met ons pensioen?
  • Heb ik recht op partner alimentatie?

Als je gaat scheiden komen er helaas naast de emotionele tijd ook veel zaken op je af waar je een beslissing over moet nemen.

Diana van Laarhoven specialist 

in Echtscheiding en de Woning

Een echtscheiding is financieel complexer dan de aankoop van een eerste huis. De emotionele levensgebeurtenis vraagt ook om nieuwe afspraken voor nu en in de toekomst. ‘Soms is dat lastig, want het is natuurlijk makkelijker om afspraken te maken als je elkaar nog lief vindt.’

De vermogenspositie van de een ten opzichte van de ander wil een echtscheiding nog wel eens ingewikkeld maken. ‘Dan wordt je genoodzaakt om creatiever te zijn dan het antwoord van de bank. Een bank kijkt te makkelijk naar alleen het inkomen. Dan kan het voorkomen dat iemand onnodig het huis moet verkopen. Maar ik ga niet zo graag akkoord met een nee en zoek liever naar mogelijkheden. In sommige gevallen willen de ouders helpen of blijken er andere alternatieven. Pas als iedereen tevreden is met mijn oplossing, heb ik mijn werk goed gedaan.


Echtscheiding en de Woning

Scheiden en de Financiële gevolgen

Echtscheiding en Hypotheekadvies regio Tilburg, Vught, Boxtel , Zaltbommel, Schijndel & Den Bosch Onze werkwijze heeft voor u de volgende voordelen:

  • Snelle procedure
  • Eerder duidelijkheid van mogelijkheden voor de eigen woning.
  • Begeleiding en advisering door uw eigen adviseur
  • Speciale juridische oplossingen mogelijk voor eigen woning

Bel ons voor een afspraak 073-6898608 vermeld er bij dat het gaat om advies omtrent een Echtscheiding.

GRATIS INTAKE GESPREK

Echtscheiding en de woning

Kan ik blijven wonen na de scheiding? en hoe pak ik dat aan?

Scheiden en een koopwoning: wat nu?

Wie blijft er in het huis wonen? Als een van jullie beiden in het huis blijft wonen, moet dit worden vastgelegd in de scheidingsregelingen. Dit kan gevolgen hebben voor wie er verantwoordelijk is voor de hypotheekbetalingen en wie er uiteindelijk eigenaar van het huis zal zijn.

Kan een van jullie de hypotheek betalen? Als een van jullie beiden in het huis blijft wonen, moet worden bepaald of deze persoon de hypotheekbetalingen kan blijven doen. Als dit niet het geval is, moet er een plan worden opgesteld om de hypotheek te herfinancieren of om het huis te verkopen.

Hoe wordt de hypotheek verdeeld? Als jullie beiden verantwoordelijk zijn voor de hypotheekbetalingen, moet worden bepaald hoe deze betalingen na de scheiding worden verdeeld. Dit kan betekenen dat een van jullie de volledige hypotheek op zich neemt, of dat de hypotheek wordt verdeeld op basis van het inkomen van beide partijen.

Hoe wordt de woningwaarde verdeeld? Als jullie besluiten om het huis te verkopen, moet de waarde van het huis worden verdeeld. Dit kan betekenen dat de winst of het verlies van de verkoop van het huis wordt verdeeld op basis van de eigendomsverhouding van beide partijen.
Echtscheiding wat nu?

Wie blijft er in het huis wonen?

Kan een van jullie de hypotheek betalen?
Hoe wordt de hypotheek verdeeld?.
Hoe wordt de woningwaarde verdeeld?

Snel duidelijkheid over de Woonsituatie bij een Echtscheiding?