seniorenhypotheek

Seniorenhypotheek

Maak hier een afspraak 

                     

            

Seniorenhypotheek: speciaal bedoeld voor senioren


Wil je na je 65ste een hypotheek afsluiten? Dit kan met een hypotheek speciaal bedoeld voor ouderen. Loopt je huidige hypotheek bijna af of ga je binnen enkele jaren met pensioen? Kijk vooruit naar een hypotheekvorm die goed aansluit bij je persoonlijke situatie en wensen. Waarom is een hypotheek voor ouderen nog meer gunstig en wat zijn de voordelen van een goed advies?

Wat is een seniorenhypotheek?


De seniorenhypotheek is een hypotheek voor ouderen. Hier is een goede reden voor, want hypotheekverstrekkers zijn voorzichtig bij het verstrekken van een hypotheek aan senioren. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met strenge inkomenseisen, want doordat je met pensioen gaat, val je meestal terug qua inkomsten. Daarnaast verplicht een geldverstrekker je ook om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Overwaarde opnemen met je hypotheek als onderpand


Ondanks de strenge eisen is het wel degelijk voordelig om een hypotheek af te sluiten na je 65ste. Is je hypotheek bijna volledig afgelost en heeft je woning overwaarde? Wellicht wil je je inkomen aanvullen om op reis te gaan of een verbouwing realiseren. Dit doe je door het afsluiten van een zogenaamde seniorenhypotheek met je woning als onderpand. Je hebt de keuze uit een krediethypotheek of aflossingsvrije hypotheek. Is je inkomen hiervoor niet toereikend? Verzilver de overwaarde van je huis met de zogenaamde 'opeethypotheek'.

De meerwaarde van onafhankelijk hypotheekadvies


Ga je binnenkort met pensioen of is de einddatum van je huidige hypotheek in zicht? Het is altijd zinvol om je financiële situatie door te nemen met een onafhankelijk hypotheekadviseur. Dit levert je altijd voordelen op:

  • Je hebt de keuze uit meerdere geldverstrekkers.
  • Je ontvangt advies van een gecertificeerde professional.
  • Het wordt inzichtelijk welke risico's je loopt.
  • Je ontvangt advies dat perfect is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.
  • Je bent verzekerd van een onafhankelijk vergelijking.

Maak een afspraak met een hypotheekadviseur


Wil je een seniorenhypotheek afsluiten en doe je dit het liefst na advies door een professional? Kies dan voor de expertise van een onafhankelijk hypotheekadviseur. Op die manier ben je verzekerd van een hypotheek die bij jou past en dit tegen een scherpe prijs. Plan een gesprek in met een van onze ervaren adviseurs en geniet nu al van een prettig vooruitzicht.


Afspraak maken


Hypotheek voor senioren

Verzilverhypotheek

Hypotheek op de overwaarde

Overwaarde opnemen: 
  • Hypotheek opnemen om als aanvulling op het pensioen.
  • 1e Gratis gesprek waarin we de mogelijkheden bekijken.