Oversluiten Hypotheek

Hypotheek Oversluiten?

En de boete dan?

Hypotheekadvies

Hieronder laat ik je 4 mogelijkheden zien om te besparen op je hypotheek, het kost je 3 minuten

- Topafslag?

- Verhuizen?

- Oversluiten?

- Intern Oversluiten?

Doe hier de oversluitcheck

Patrick van Laarhoven

Hypotheek meenemen

Je moet wanneer je een nieuwe woning koopt ook opnieuw een hypotheek afsluiten. Wanneer je dat bij je huidige hypotheekverstrekker doet, dan verandert de hoogte wanneer de woning duurder is dan de bestaande hypotheek, maar kun je de voorwaarden en de hypotheekrente meestal wel meenemen. Dit is een handige optie wanneer de huidige hypotheekvorm bij jouw situatie past en je gunstige voorwaarden had afgesproken met de hypotheekverstrekker. Wel zal je financiële situatie dan opnieuw worden beoordeeld.

Waarom juist hypotheek oversluiten

Kies je er voor om de hypotheek over te sluiten, dan verander je van hypotheekverstrekker. Dit betekent in veel gevallen dat je een hele nieuwe hypotheek afsluit, met ook een nieuwe hypotheekrente en een nieuwe rentevast periode. Dit is een goede optie wanneer de huidige hypotheek niet meer bij je past. 

De voordelen hiervan zijn:

  • Besparen hypotheeklasten.
  • Hypotheekrente verlagen
  • Besparen hypotheeklasten is een veelvoorkomende reden om de hypotheek over te sluiten. Ook is dit het moment om een andere, meer gunstige, hypotheekvorm te kiezen.
Nadeel:
  1. Houd rekening met een boeterente


GRATIS INTAKE GESPREK

Wat kost Oversluiten?

Wanneer je er voor kiest om de hypotheek over te sluiten, dan betaal je ook opnieuw de kosten die horen bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek, zoals notaris- en taxatiekosten. Ook kan het zijn dat je een boeterente moet betalen. Deze boeterente betaal je wanneer je een hypotheek over gaat sluiten in de rentevast periode van de huidige hypotheek. De huidige hypotheekverstrekker rekent de boete vanwege het mislopen van rente inkomsten. Zet dus goed op een rij of de extra kosten die je maakt door het oversluiten van de hypotheek ook opwegen tegen de eventuele voordelen. Maak daarom een afspraak in 1 van onze vestigingen. En laat ons een berekening maken wat Oversluiten u kan opleveren. Mocht uit de berekening die wij voor u maken komen dat oversluiten op dit moment niet interessant is, dan kijken we of rentemiddeling dat wel is. U gaat bij ons pas betalen als we ook echt iets voor u kunnen betekenen, No cure No pay. Bel ons voor een No cure No pay advies 073-6898608

Hypotheek Oversluiten

hypotheek update

Hypotheek oversluiten wel of niet? 

Bij oversluiten van de Hypotheek kan 50% van de mensen flink besparen!
Waar op letten bij hypotheek oversluiten

Om te bepalen of de hypotheek oversluiten gunstig is, zijn er een aantal zaken waarop moet worden gelet. Denk daarbij aan:

  • Welke hypotheekvorm heb je nu?
  • Hoe hoog is de rente nu?
  • Hoe lang is de rentevastperiode op de huidige hypotheek?
  • Welke voorwaarden gelden er bij de huidige hypotheek?

Hypotheek Oversluiten?

En de boete dan?