hypotheek voor nieuwbouwNieuwbouwhypotheek

 

Een hypotheek voor een nieuwbouw woning hoe werkt dat?

Nieuwbouwhypotheek voor jouw droomwoning

Wat moet ik weten bij een Nieuwbouw woning?

Wil je graag een nieuwe woning kopen en heb jij je oog laten vallen op een nieuwbouwproject? Je wilt natuurlijk graag weten of je dit kunt betalen voordat je een hypotheekakte tekent bij de notaris. Een nieuwbouwhypotheek zit een tikkeltje anders in elkaar dan een gewone hypotheek. Bovendien is het goed om op de hoogte te zijn van wat de regels en voorwaarden zijn omtrent een hypotheek voor nieuwbouw. Denk bijvoorbeeld aan bouwrente, btw en bouwkosten. Graag leggen wij het een en ander aan je uit.Nieuwbouwhypotheek: zo werkt het

Niet iedereen heeft het voordeel om een nieuwbouwwoning te kopen. Vaak is er sprake van een loting of moet je wachten tot een bepaald percentage van het nieuwbouwproject is verkocht. Zodra jij het geluk hebt dat je bent ingeloot of dat je eindelijk kunt kopen, doorloop je de volgende stappen:

 • 1. Je ondertekent een koop-/aannemingsovereenkomst met de aannemer.
  Dit betekent dat je de grond koopt en de aannemer als het ware aan het werk zet om jouw woning te bouwen.
 • 2. Je regelt de hypotheek bij een hypotheekverstrekker.
  Eventueel kan je bouwrente mee financieren in je hypotheek, maar let op: deze rente is niet fiscaal aftrekbaar. Daarnaast kan ook een bouwdepot van toepassing zijn. Hierover ontvang je een aantrekkelijke rente. Naarmate het bouwdepot leeg raakt, ontvang je dus ook minder rente. Renteverlies is vaak tot een bepaald percentage mee te verzekeren.
 • 3. Een nieuwbouwwoning is fijn,
  Maar van te voren is niet precies te zeggen wat het totale kosten plaatje gaat worden.            Denk bv aan de bouwtijd, als deze uitloopt dan loopt de bouwrente op, maar ook je evt lasten van je huidige woning gaan door. Meer en minder werk en bijvoorbeeld de kosten voor tuinaanleg. 
 • 4. Is alles klaar?
  Dan kun je eindelijk je droomwoning betrekken! Loop samen met de aannemer wel alles goed na. Eventuele gebreken moeten altijd binnen drie maanden verholpen zijn.

GRATIS INTAKE GESPREK

Werkt een Hypotheek voor Nieuwbouw anders?

Maximale Nieuwbouwhypotheek: 

wat kun je lenen?

Wat je kunt lenen aan hypotheek voor een nieuwbouwwoning hangt volledig af van je inkomen. Koop je samen met je partner een nieuwbouwhuis? Dan kun je uiteraard meer lenen aan hypotheek. Hoe hoger jouw of jullie inkomen, hoe hoger de maximale hypotheek. Eventuele andere financiƫle verplichtingen zoals een lening of het betalen van alimentatie hebben invloed op de hoogte van het te lenen hypotheekbedrag. Gebruik de tool op onze site om je maximale hypotheek te berekenen of maak een afspraak bij Hypadvies voor een berekening.

Nieuwbouwhuis kopen

Maak een afspraak bij Hypadvies

Sta je op het punt een nieuwbouwwoning te kopen of overweeg je te verhuizen naar een compleet nieuwe koopwoning? Kom dan langs bij Hypadvies en maak een afspraak bij een onafhankelijk hypotheekadviseur. Wij staan je graag bij met raad en advies omtrent een hypotheek voor een nieuwbouwwoning. Onze adviseurs vinden altijd een passende nieuwbouw hypotheek voor je woning. Bel of mail direct voor het maken van een afspraak.

Nieuwbouwhypotheek

Nieuwbouw woning & Hypotheek

Welke nieuwbouwprojecten zijn er in de buurt?

Hypotheek voor Nieuwbouw

Nieubouwhypotheek Webcam advies

Gratis intake gesrpek voor een Nieuwbouwhypotheek