Hypotheekrente ontwikkeling

Hypotheekrente ontwikkeling: een nieuw laagterecord

De hypotheekrente is op weg naar een nieuw laagterecord. En dat ondanks de aanwezige coronadreiging. Daarmee lijkt corona geen vat te krijgen op de woningmarkt en dat is gunstig voor mensen die op zoek zijn naar een koopwoning of hun hypotheek willen oversluiten. In 2019 was er al sprake van een topjaar, maar in 2020 ligt het aantal hypotheekaanvragen tot op heden ruim 30 procent hoger. Veel hypotheken zijn overgesloten of verhoogd in verband met een verbouwing. Wat zijn de hypotheekrente verwachtingen voor 2020 en de periode daarna?

Wat zijn de hypotheekrente verwachtingen voor 2020?

Als consument ben je vanzelfsprekend nieuwsgierig naar de renteontwikkeling inzake je huidige of nieuwe hypotheek. Hoe lager de rente, hoe gunstiger dit uitpakt voor je hypotheek. Omdat de Europese Centrale Bank momenteel vasthoudt aan een ruim monetair beleid is er sprake van rust op de financiële markten. Om die reden is het voor banken eenvoudiger om goedkoop aan geld te komen. Daarnaast wordt de kredietverlening op peil gehouden zodat ook de hypotheekrente laag blijft. Dit zal waarschijnlijk in heel 2020 zo blijven.

Een mogelijk nieuw laagterecord

Hoewel er in Nederland en Europa sprake is van een nieuwe coronagolf, schromen geldverstrekkers niet om hun rentetarieven te verlagen. Het totaalgemiddelde ligt op 1,74 procent en nadert daarmee het laagterecord van maart 2020 toen het totaalgemiddelde 1,62 procent bedroeg. Wel trekt men een klein beetje aan de rem vanwege het verschil tussen de in- en verkoopprijs van de hypotheekrente. Dit laat onder andere zien dat de concurrentie zeer groot is.

Afspraak maken voor 1e gratis gesprek

Hoe zien de hypotheekrente verwachtingen er in de toekomst uit?

Men verwacht dat de rente nog verder daalt, maar het is nog niet bekend wat er gebeurt als de rust is wedergekeerd na corona. Om die reden is het verstandig om als woningzoekende of oversluiter op zoek te gaan naar een betrouwbare partij voor deskundige ondersteuning. Juist omdat de woningmarkt zo op zijn kop staat, kun je wel een goed advies gebruiken.

Bel of kom langs voor onafhankelijk hypotheekadvies

Wil jij een hypotheek afsluiten om de aankoop van een woning mee te financieren? Of ben je niet content met je huidige hypotheek en overweeg je om deze over te sluiten? Wij zijn gespecialiseerd in onafhankelijk hypotheekadvies en maken graag zichtbaar welke opties je hebt. Maak direct een afspraak met een van onze specialisten.

Maak hier de afspraak voor Hypotheekadvies

Over de schrijver
Mede-eigenaar van Hypadvies.nl | franchisenemer bij De Hypotheekshop | Mede-eigenaar DKVLverzekeringen.nl
Marie de Jonge
Reactie plaatsen