Oversluiten hypotheek, juist nu!

De hypotheekrente is al jaren bijzonder laag en dit biedt mogelijkheden voor mensen die in het verleden een hypotheek hebben gesloten tegen een hoge rente. Het is nooit direct duidelijk of het zin heeft om je hypotheek over te sluiten, maar als je kijkt naar de historisch lage rente, loont het absoluut om je mogelijkheden te onderzoeken. Reaal verlaagde bijvoorbeeld recent de rente naar 2 procent voor een annuïteiten hypotheek van 30 jaar. Waarom loont het om juist nu je hypotheek over te sluiten en waarom doe je dit bij Hypadvies?

Je hypotheek overhevelen, wat betekent dit?

Je hypotheek oversluiten betekent dat je je huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Dit doe je bij je huidige bank of een andere geldverstrekker. Dit gehele proces in gang zetten, pak je slim aan door contact op te nemen met een onafhankelijk tussenpersoon. Hypadvies is een onafhankelijk financieel bemiddelaar en helpt bij het overhevelen van je bestaande hypotheek naar een andere aanbieder. Wil jij weten of het slim is om je huidige hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek elders onder te brengen? Laat dan een berekening maken door een van onze experts.

Waarom nu je hypotheek oversluiten?

Juist nu is het interessant om je hypotheek over te sluiten. De lage rente speelt hierbij een belangrijke rol. Bij het aflopen van je huidige hypotheek is het slim om niet direct het voorstel van je huidige aanbieder te ondertekenen. Vaak zijn er meer mogelijkheden tegen een nóg lagere rente. Het maken van een vergelijking helpt daarbij. Vanwege de historisch lage rente, kan je ook in jouw geval profiteren van een aantrekkelijke rente. Dit biedt wellicht mogelijkheden voor een verbouwing en het vinden van een hypotheek die beter aansluit op je persoonlijke situatie.

Besparen op je maandlasten

Je hypotheek overhevelen naar een andere aanbieder is een uitstekende manier om te besparen op je maandlasten. Een lagere rente drukt de maandlasten en dit is uiteraard in jouw voordeel. Je kan net wat comfortabeler leven! Je hypotheek overhevelen brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Je bent kosten kwijt aan advies en om langs te gaan bij de notaris. Bij een tussentijdse beëindiging van je hypotheek kan een hypotheekverstrekker een boeterente in rekening brengen. Laat dit je niet afschrikken, want zelfs met een boete ben je soms voordeliger uit. Bovendien is de boete gemakkelijk mee te financieren in je nieuwe hypotheek.

Aandachtspunten bij je hypotheek overhevelen

Besparen op je maandlasten klinkt aantrekkelijk, maar houdt rekening met diverse factoren. Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rij:

  1. – Bij oversluiten dient de woningwaarde hoger te zijn dan de hypotheekwaarde. Een hypotheekverstrekker geeft vaak geen overstemming om over te stappen als je huis onder water staat.
  2. – Sluit bij overhevelen een hypotheekvorm die goed aansluit op je persoonlijke situatie. Een onafhankelijk adviseur kan je hierin optimaal bijstaan.
  3. – Laat eerst een berekening maken vóór je overstapt naar een andere aanbieder en ontdek wat voor jou het meest voordelig is.

Waarom je hypotheek oversluiten bij Hypadvies?
Heb je plannen om je hypotheek over te sluiten? Kies dan voor de service en dienstverlening van ons kantoor. Waarom kies je voor de service van Hypadvies?

  1. – Hypadvies is volledig onafhankelijk en biedt de keuze uit meer dan 35 maatschappijen.
  2. – We kijken niet alleen naar de laagste rente, maar ook welke hypotheekvorm het beste past bij je persoonlijke situatie.
    – Het intakegesprek met een van onze hypotheekadviseurs is altijd gratis.
  3. – Met meer dan 14 vestigingen is er altijd een Hypadvies-kantoor in jouw regio.

Kortom: maak een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs en ga je financiële toekomst rooskleurig tegemoet!

Over de schrijver
Mede-eigenaar van Hypadvies.nl | franchisenemer bij De Hypotheekshop | Mede-eigenaar DKVLverzekeringen.nl
Reactie plaatsen