Het oversluiten van je hypotheek doe je juist nu!
03 oktober 2018 

Het oversluiten van je hypotheek doe je juist nu!

Je hypotheek oversluiten is op dit moment om meerdere redenen gunstig. Juist vanwege de lage rente is het een overweging waard om juist nu je hypotheek opnieuw te bekijken. Wat maakt het zinvol om juist op korte termijn je hypotheek over te sluiten en hoe gaat dit in zijn werk? Hypadvies legt het graag aan je uit.

Hypotheek oversluiten vanwege lage rente

De hypotheekrente is momenteel laag en dit zorgt er voor dat veel mensen een woning kopen. Het is tevens een kans om je hypotheek over te sluiten en de rente vast te zetten voor een lange tijd. Op de lange termijn zorgt dit natuurlijk voor lagere maandlasten en dit werkt uiteraard in je eigen voordeel. Zo houd je meer geld over dat je kunt uitgeven aan andere zaken. Heb je nog een aflossingsvrije hypotheek of andere hypotheekvorm waar je niet tevreden mee bent en los je weinig tot niets af? Dan is het zeker raadzaam te informeren naar de mogelijkheden.

Onaantrekkelijk verlengingsvoorstel en andere redenen

Je hypotheek oversluiten is ook interessant als je een onaantrekkelijk verlengingsvoorstel hebt ontvangen van je huidige bank of financieringsmaatschappij. Vind je de rente nog steeds te hoog? Dan is het zinvol om op zoek te gaan naar een alternatief. Uiteraard helpen we jou bij Hypadvies daar graag bij. Heb je nog een dure beleggingspolis of woekerpolis die verpand is aan je hypotheek? Dan is het nu tijd deze te vervangen, zeker als ze niet het beloofde rendement opleveren. Je wilt namelijk niet met een restschuld achterblijven als je besluit je woning in de toekomst te verkopen.

Waarom je juist nu kiest voor de hypotheekrente oversluiten

Bij Hypadvies houden we de ontwikkelingen op de financiële markt nauwlettend in de gaten en hierin vallen een aantal zaken op. Op de lange termijn kan de hypotheekrente zo weer gaan stijgen. Waarom dit zo is?

– De Europese Centrale Bank verlaagt het opkoopprogramma.
– De hypotheekrente is in Amerika inmiddels verhoogd.
– Er zijn diverse onzekerheden in Europa, waaronder bijvoorbeeld Italië.

Het einde van de lage hypotheekrente is dus in zicht. Je huidige hypotheekrente oversluiten is dus zeker geen slecht idee, maar een kans die je juist nu moet grijpen.

Hypotheekrente oversluiten bij Hypadvies

Je bent bij Hypadvies aan het juiste adres voor je hypotheekrente oversluiten. Of het nu gaat om het oversluiten van je 1e Hypotheek, je Verhuurhypotheek of je Vastgoedhypotheek, zelfs je Bedrijfshypotheek.

Op ons kantoor staan diverse hypotheekadviseurs tot jouw beschikking om het oversluitingsproces in gang te zetten. Maak daarom een afspraak met onze adviseurs en laat hen jou adviseren wat er zoal mogelijk is en welk financieel voordeel dit jou oplevert. Uiteraard brengt de hypotheek oversluiten kosten met zich mee, maar dit geld verdien je snel terug vanwege het maandelijkse financiële voordeel dat een hypotheek oversluiten jou oplevert. Bel of mail daarom direct voor het maken van een afspraak.

info@hypadvies.nl

Over de schrijver
Mede-eigenaar van Hypadvies.nl | franchisenemer bij De Hypotheekshop | Mede-eigenaar DKVLverzekeringen.nl
Reactie plaatsen