Hypotheek voor ondernemers, wat zijn de mogelijkheden?
19 januari 2019 

Hypotheek voor ondernemers, wat zijn de mogelijkheden?

Hypotheek voor ondernemers

Ben je recent gestart als zzp‘er of timmer je al langere tijd aan de weg als ondernemer en wil je een woning financieren? Natuurlijk wil je net als mensen in loondienst dolgraag een huis kopen waar jij je content bij voelt. De aanvraag voor een hypotheek steekt voor ondernemers net wat anders in elkaar dan bij mensen die voor een werkgever werkzaamheden verrichten. Zijn er mogelijkheden voor een hypotheek voor ondernemer en zo ja, hoe werkt dit? De specialisten van Hypadvies informeren je graag over wat er zoal mogelijk is.

Verschil ondernemers en mensen in loondienst

De hypotheekregels voor ondernemers zijn vaak wat strenger dan bij mensen die al jaren voor een werkgever werken. Hypotheekverstrekkers bepalen aan de hand van een werkgeversverklaring wat er geleend kan worden voor een hypotheek. Zelfstandig ondernemers beschikken niet over een werkgeversverklaring, maar wel over een inkomensverklaring. Deze inkomensverklaring wordt verstrekt door de Belastingdienst, maar kan ook aan de hand van jaarcijfers worden vastgesteld. Het is soms vrij lastig om als ondernemer aan een hypotheek te komen. Je beschikt namelijk niet over een vast inkomen en dus durft niet elke geldverstrekker het risico aan.

Ondernemershypotheek

Hypotheek voor ondernemer lijkt soms een lastige zaak, maar gelukkig zijn er volop mogelijkheden. Steeds meer geldverstrekkers zeggen namelijk ‘ja’ tegen ondernemers en ZZP’ers. Vaak is een hypotheek al mogelijk vanaf 1 jaar ondernemerschap. Er wordt gekeken naar de cijfers van de afgelopen 3 jaar. Mocht je slechts 1 jaar zelfstandig ondernemer zijn en de jaren daarvoor in loondienst hebben gewerkt, dan wordt ook dit loon meegenomen in de berekening. Bovendien sluit je als ondernemer een hypotheek mét of zónder Nationale Hypotheek Garantie. Wil jij weten of je in aanmerking komt voor een ondernemershypotheek? Online bereken je eenvoudig je maximale hypotheek als ondernemer. Let op: dit is slechts een indicatie. Uiteraard kies je een hypotheek die het beste past bij jouw financiële situatie. Een onafhankelijk hypotheekadvies door een financieel specialist is dan ook een verstandige beslissing.

Hypotheekadvies door Hypadvies

Bij Hypadvies zijn er volop mogelijkheden voor een ondernemershypotheek. Daarom vragen we jou langs te komen in één van onze 8 vestigingen. Ons team heeft vele jaren ervaring en zich onder meer gespecialiseerd in een hypotheek voor ondernemer. Bij Hypadvies zit je helemaal goed voor de beste hypotheek, een lage rente en uitstekende voorwaarden. Zowel voor ZZP’ers als DGA’s is er van alles mogelijk. Bel ons team of stuur een e-mail voor het maken van een afspraak. Wij zien je graag verschijnen bij op ons kantoor.
Over de schrijver
Mede-eigenaar van Hypadvies.nl | franchisenemer bij De Hypotheekshop | Mede-eigenaar DKVLverzekeringen.nl
Reactie plaatsen