Waarom je vastgoedbeheer uit handen geeft 
01 oktober 2018 

Waarom je vastgoedbeheer uit handen geeft 

Vastgoedbeheer

Als vastgoedeigenaar heb je het liefst nergens geen omkijken naar bij de verhuur van je vastgoedpanden. Het kost je vaak veel energie en tijd om het beheer van je pand(en) zelf te doen, dus ga je op zoek naar een bedrijf die dit voor je kan doen. Uiteraard ben je ook hiervoor bij Hypadvies aan het juiste adres. Het verhuur van vastgoed besteden wij uit aan professionele partijen Het is echter ook fiscaal aantrekkelijk om het beheer van je vastgoed uit handen te geven. Waarom dit zo is, leggen we graag aan je uit.

Waarom je vastgoedbeheer uit handen geeft

Vastgoedbeheer extern laten verzorgen levert je allerlei praktische voordelen op. Niet alleen het verhuur uit handen geven is prettig, dit gaat ook op voor het plegen van onderhoud. Zo wordt onder meer het oplossen van storingen uitbesteed aan een andere partij en heb jij dus nergens geen omkijken naar. Naast allerlei praktische voordelen is het om nog meer redenen interessant het vastgoedmanagement over te hevelen aan een extern bedrijf. Het gaat hier vooral over diverse fiscale voordelen.

De fiscale voordelen van uitbesteden

Er gelden diverse belastingregels die het voor investeerders aantrekkelijk maken om het beheer van vastgoed uit te besteden aan een externe partij:

– Door het beheer uit te besteden aan een professionele partij houd jij je vastgoed passief en betaal je minder belasting.
– In box 3 betaal je uitsluitend 1,2 procent vermogensrendementsheffing. Door een professionele vastgoedbeheerder in te schakelen, minimaliseer je diverse financiële risico’s.
– Als je het beheer niet uitbesteedt, dan val je in box 1 (bij meer als 4 panden) en wordt je als belegger veel zwaarder belast. Dit kan oplopen tot een heffing van maximaal 52 procent.

Natuurlijk zit je daar als particuliere belegger niet op te wachten bij de verhuur van vastgoed. Daarom helpen we jou graag op weg dit slim vorm te geven.

Laat je informeren en adviseren door onze professionals 
Veilig en zonder risico beleggen in box 3? Besteed dan het beheer van je beleggingspand(en) uit. Dit stelt jou in staat om optimaal te genieten van je behaalde rendement. Wil je hier meer informatie over of laat je je graad adviseren door een specialist? Maak dan een afspraak met Hypadvies. Wij werken samen met partijen die het beheer van jouw vastgoedportefeuille kunnen verzorgen. Dit ontzorgt jou op praktisch vlak en levert daarnaast dus de nodige fiscale voordelen op.
Over de schrijver
Mede-eigenaar van Hypadvies.nl | franchisenemer bij De Hypotheekshop | Mede-eigenaar DKVLverzekeringen.nl
Rob Hibbel
Door

Rob Hibbel

op 15 Apr 2020

Goedemiddag. Ik verhuur een huis in Weert al een tijd. Ik wil de verhuur uit handen geven. Ik heb begrepen dat jullie dit ook doen. Hoe gaat dit in zijn werk en wat zijn de de kosten? Het huis wordt verhuurt voor 755 euro per maand Met vriendelijke groeten, Rob Hibbel

Patrick van Laarhoven
Door

Patrick van Laarhoven

op 03 Jul 2020

We bepalen aan de hand van de woning voor wie de woning geschikt is, en bepalen dan de huurprijs Aan de hand van de huurprijs stellen maken we een courtage afspraak met elkaar

Reactie plaatsen