Starters op de Woningmarkt

Starter op de woningmarkt: wat zijn je mogelijkheden?

Een huis kopen als starter is niet alleen spannend, maar soms ook vrij lastig. Zeker ook in deze tijd. Toch wil je het liefst een woning die aan je eisen voldoet en waaraan je weinig concessies hoeft te doen. Door dit slim aan te pakken, vergroot je de kans op het kopen van je droomwoning. Bij Hypadvies geven we jou daarom een aantal handige tips om je zoektocht te vergemakkelijken.

Koop je eerste huis met een aankoopmakelaar

Bij de aankoop van een woning komt er natuurlijk van alles op je af. Daarom is het inschakelen van een aankoopmakelaar een verstandige keuze. Dit type makelaar heeft niet alleen kennis van de lokale huizenmarkt, maar kan ook voor je onderhandelen met de verkopende partij. Je betaalt hiervoor courtage, een percentage van de verkoop- of aankoopprijs. Vergelijk diverse makelaars voor je een definitieve beslissing maakt. Juist ook deze kostenbesparing maakt een verschil in het totale financiële plaatje.

Tips voor een betaalbare woning

Er zijn diverse mogelijkheden om tegen de torenhoge woningprijzen op te boksen. Wij zetten een aantal opties voor je op een rij:- Kies voor een woning die je moet opknappen. Banken en geldverstrekkers lenen extra geld uit voor een duurzame verbouwing.
– Koop een woning buiten je eigen bubbel en ga wonen in een minder populaire wijk.
– Woon je in een huurhuis? Informeer naar de mogelijkheden om je eigen huurhuis te kopen.
– Kijk ook eens bij koopwoningen van woningcorporaties.
– Koop en bouw collectief een woning via het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Hiermee kun je veel geld besparen op de aankoop van een eerste woning.
– Bouw je eigen Tiny House. Uiteraard moet dit wel iets voor je zijn, anders kun je beter op zoek gaan naar een ‘gewone’ huurwoning.

Startershypotheek en starterslening

De Startershypotheek is er specifiek wanneer je voor het eerst een huis koopt. Bij deze hypotheekvorm kies je uit de annuïteitenhypotheek of de lineaire hypotheek. Wanneer je kiest voor deze hypotheekvorm, dan profiteer je van de hypotheekrenteaftrek. Dit is weer aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Naast de Startershypotheek is er ook nog de zogenaamde Starterslening. Met deze lening overbrug je het verschil tussen de prijs van het huis en je maximale Startershypotheek.

Laat je maximale hypotheek berekenen door Hypadvies

Wil je goed voorbereid een woning kopen die aan je wensen voldoet? Kom dan langs bij Hypadvies voor een onafhankelijk hypotheekadvies. Wij informeren je graag over de mogelijkheden, berekenen jouw maximale hypotheek, geven advies welke hypotheekvorm het beste aansluit op jouw persoonlijke situatie én voorzien je van tips in je zoektocht naar een woning. Ga daarom met een gerust gevoel op zoek naar een betaalbare starterswoning dankzij de expertise en ondersteuning van Hypadvies.
Over de schrijver
Mede-eigenaar van Hypadvies.nl | franchisenemer bij De Hypotheekshop | Mede-eigenaar DKVLverzekeringen.nl
Reactie plaatsen