Een lagere hypotheekrente dankzij waardestijging van je woning
14 juni 2018 

Een lagere hypotheekrente dankzij waardestijging van je woning

Lagere Hypotheekrente?

Zodra jouw woning meer waard wordt, verandert er ook iets tussen de waarde van jouw woning en de hypotheekschuld die daarop rust. Je kan daardoor profiteren van een lagere rente op je hypotheek. Banken en hypotheekverstrekkers doen dit echter niet automatisch, want dit heeft invloed op de winst die ze maken. Hoe kan jij als huizenbezitter toch genieten van een lagere rente op je koopwoning?

Hypotheekschuld versus woningwaarde

Als je een woning koopt, dan sluit je daar meestal een hypotheek voor af bij een bank of hypotheekverstrekker. Dit betekent dat je een schuld hebt uitstaan bij een externe partij. Een bank loopt natuurlijk altijd het risico dat jij niet op tijd de schuld kan terugbetalen. Bij een gedwongen verkoop kan dit verlies opleveren voor de bank. Dit verandert echter als jouw woning in waarde stijgt. Daarmee wordt het eenvoudiger om een openstaande schuld af te lossen.

Profiteer van een lagere hypotheekrente

Zodra jouw woningwaarde flink is toegenomen, kun je profiteren van lagere hypotheeklasten. Zelfs als jij je woning niet verkoopt, geniet je toch van financiële voordelen. Je bent namelijk een minder groot risico voor de bank. Zodra dit het geval is, kom je wellicht in aanmerking voor een verlaging van de hypotheekrente. De waardestijging van jouw woning is eenvoudig aan te tonen middels een WOZ-verklaring of taxatierapport. Ga er niet vanuit dat dit financiële voordeel automatisch naar je toekomt, dit moet je zelf in de gaten houden.

Kom zelf in actie

Hoewel banken en hypotheekverstrekkers vanuit consumentenorganisaties worden aangespoord hun klanten een aantrekkelijk rentevoorstel te doen, werkt dit in de praktijk niet zo. Het kost ze namelijk een deel van de winst. Daarom moet je als huizenbezitter zelf in actie komen om een en ander te realiseren. Al is het verschil maar 0,5 procent, dit voel je absoluut in de maandelijks terugkerende hypotheeklasten. Op de lange termijn kun je hiermee duizenden euro’s besparen.

Bespaar op je maandlasten en plan een afspraak bij Hypadvies

Is jouw woning in waarde gestegen en wil je niet onnodig veel euro’s betalen aan je hypotheekmaandlasten? Dan doe je er goed aan om een afspraak in te plannen bij Hypadvies. Dit geldt overigens ook als je extra wilt aflossen op je hypotheek. Als onafhankelijk hypotheekadviseur adviseren en ondersteunen wij je graag in het besparen op je maandlasten middels renteverlaging of een extra aflossing op je hypotheek. Bel of mail direct voor een afspraak en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen om het gat tussen de woningwaarde en de hypotheekschuld te verkleinen.

info@hypadvies.nl

Over de schrijver
Mede-eigenaar van Hypadvies.nl | franchisenemer bij De Hypotheekshop | Mede-eigenaar DKVLverzekeringen.nl
Reactie plaatsen