Maximale hypotheek 2018 berekenen? Gebruik onze gratis calculator.
09 april 2018 

Maximale hypotheek 2018 berekenen? Gebruik onze gratis calculator.

Of je nu een huis wilt kopen, je hypotheek over gaat sluiten of een tweede hypotheek overweegt, het is altijd handig om te weten wat je maximaal kunt lenen en wat je maandlasten zullen zijn. Met onze calculator kun je vrijblijvend je hypotheek berekenen om een indicatie van je maandlasten en maximale hypotheek 2018 te krijgen. Heeft u naar aanleiding van de berekening vragen of wilt u hulp bij het afsluiten van een hypotheek? Maak dan een afspraak voor vrijblijvend advies bij een van onze 8 kantoren.

Hoeveel geld heb ik nodig?

Natuurlijk is je jaarlijkse inkomen van belang bij het bepalen van je maximale hypotheek. Ook is het bij een hypotheek berekenen belangrijk om te weten hoeveel spaargeld je in wilt leggen, of je eventuele overwaarde of een restschuld uit een vorig huis meeneemt en wat de taxatiewaarde van je huis zal zijn ten opzichte van het te financieren bedrag. Sinds januari 2018 mag je 100% van de woningwaarde financieren, wat betekent dat je voor de kosten koper eigen geld in moet leggen. De kosten koper bedragen gemiddeld 6% bovenop de aankoopsom. Het kan ook zo zijn dat de taxatiewaarde lager uitvalt dan de koopprijs. Omdat je 100% van de woningwaarde mag financieren met een hypotheek, zul je in dat geval eigen geld nodig hebben om dit verschil te dekken.

Hoeveel mag ik lenen?

Bij een maximale hypotheek 2018 berekenen speelt niet alleen het maximumbedrag wat je kunt lenen een rol, maar ook de rente, looptijd van de hypotheek, of je kiest voor een annuïtaire of lineaire maximale hypotheek 2018 en wat de secundaire voorwaarden van de hypotheekverstrekker zijn. Ook je werksituatie, bijvoorbeeld of je een tijdelijk contract hebt of zzp‘er bent, kan invloed hebben op het bedrag dat je maximaal kunt lenen of bij de keuze voor een verstrekker.

Hypotheekadvies voor jouw specifieke situatie

Bij het afsluiten van een hypotheek komen veel beslissingen kijken. Daarom hebben onze hypotheekadviseurs de kennis om jou te adviseren over een hypotheek die past bij jouw omstandigheden. Hierdoor kun je zelf een financieel verstandige en zo voordelig mogelijke keuze maken. Kies je bijvoorbeeld voor een hypotheek met of zonder NHG? Is het verstandiger om om een deel van het huis met eigen geld te betalen, of juist te gebruiken voor de verbouwing die je voor ogen hebt? Misschien kom je ook wel in aanmerking voor starterslening bij jouw gemeente. Wij kunnen je bij een van onze 8 kantoren adviseren welke mogelijkheden er zijn in jouw specifieke situatie.

 
Over de schrijver
Mede-eigenaar van Hypadvies.nl | franchisenemer bij De Hypotheekshop | Mede-eigenaar DKVLverzekeringen.nl
Reactie plaatsen