Huizenprijzen 2023 en Woningtekort
23 februari 2023 

Huizenprijzen 2023 en Woningtekort


Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? 

Nu zijn er ineens weer prijsstijgingen in het nieuws (bron nu.nl)

Prijsstijging huizen 1,5% in Januari

In Februari 2023 zijn de prijzen gemiddeld 0,8% goedkoper dan Februari 2022.

Eerder heb ik hier in een blog al mijn persoonlijke mening over gegeven.

Is dit het juiste moment om te kopen?

Er zijn verschillende factoren die hebben bijgedragen aan de recente stijging van de huizenprijzen in Nederland en waarom deze waarschijnlijk hoog zullen blijven.

Schaarste aan woningen:

Er is momenteel sprake van een tekort aan woningen in Nederland, met name in de grote steden. Dit komt onder andere door beperkte nieuwbouw, terwijl het aantal huishoudens blijft groeien. Dit heeft geleid tot een toename van de vraag naar woningen en dus hogere prijzen.

Toename van huizenkopers:

Door de coronapandemie hebben veel mensen meer tijd doorgebracht in hun huis en zijn ze op zoek naar meer ruimte of een betere locatie. Hierdoor is er een toename van huizenkopers, wat de prijzen verder opdrijft.

Nieuwe regels voor verhuur

Nieuwe regels voor verhuur gaan waarschijnlijk voor een groter woning te kort zorgen, Waarschuwt topman ASR ( bron De Ondernemer). Topman ASR waarschuwt minister de Jonge

Op basis van deze factoren lijkt het waarschijnlijk dat de huizenprijzen in Nederland hoog zullen blijven. Er is nog steeds sprake van een tekort aan woningen. Hierdoor zal de vraag naar woningen hoog blijven en zullen huizenprijzen waarschijnlijk ook hoog blijven.

Ben je van plan je 1e huis te kopen of een vervolg stap te maken op de woningmarkt? Laat je goed informeren een 1e gesprek is altijd gratis bij ons.

Hypotheekafspraak


Over de schrijver
Mede-eigenaar van Hypadvies.nl | franchisenemer bij De Hypotheekshop | Mede-eigenaar DKVLverzekeringen.nl
Reactie plaatsen