Sparen voor je pensioen met een verhuurhypotheek
14 april 2018 

Sparen voor je pensioen met een verhuurhypotheek

Sparen, Beleggen of Investeren? Wat doe jij voor je pensioen?

Waarschijnlijk spaar je voor je pensioen via je salaris, waarbij zowel jijzelf als je werkgever maandelijks geld inlegt in een pensioenfonds. Dit gespaarde geld wordt vervolgens maandelijks aan je uitgekeerd zodra je de pensioenleeftijd hebt bereikt en stopt met werken. Op die manier ben je ook dan verzekerd van een inkomen. Dit inkomen is echter afhankelijk van verschillende factoren en kan eventueel lager uitvallen dan gewenst. Het is daarom verstandig om ook te kijken naar andere opties. Je bent dan zekerder van een goede pensioenuitkering. Kortom: wat kun jij op dit moment het beste doen om jezelf zodra je stopt met werken van een goed inkomen te voorzien? Heb je al aan een verhuur– of bedrijfshypotheek gedacht?

Sparen, Beleggen of Investeren?

Natuurlijk kun je naast het automatisch maandelijkse pensioensparen via je werkgever, zelf sparen op een spaarrekening voor na je pensioenleeftijd. Hierover betaal je echter jaarlijks vermogensbelasting zodra het bedrag boven de belastingvrije limiet komt. Ook kun je beleggen, zelf of via een beleggingsfonds. Hiermee kies je voor een lage of hoge inleg en voor de mate van risico waar jij je prettig bij voelt. In theorie levert een hoge inleg in combinatie met een hoog risico mogelijk de meeste winst op, maar ook het meeste verlies. Een derde mogelijkheid is investeren in de woningmarkt door middel van een verhuurhypotheek. In de huidige, constant aantrekkende, woningmarkt is dit een aantrekkelijke optie.

De verhuurhypotheek

Deze hypotheek kun je gebruiken om geld te lenen en een pand te kopen. Dit pand kun je vervolgens aan particulieren verhuren als woning of aan een bedrijf als bedrijfsruimte. Een bedrijfspand kun je kopen met een zakelijkehypotheek en een woning met een verhuurhypotheek. Als je een woning of bedrijfsruimte wil kopen om te verhuren zonder deze volledig met eigen geld te financieren, kan dit niet met een ‘normale’ hypotheek. De hypotheekverstrekker gaat daarbij namelijk niet akkoord met het verhuren van het huis. Een verhuur- of zakelijkehypotheek is dus noodzakelijk.

Wij kunnen je helpen met het financieren van een woning of bedrijfspand in Nederland middels een van deze hypotheekvormen. Ook kijken we, indien gewenst, met je mee naar andere zaken zoals het rendement dat je met de verhuur binnen wilt halen. Kies je een lineaire, annuitaire of deels aflossingsvrije hypotheek? Hoe lang zet je de rente vast? Wil je verbouwen of niet en wil je dit niet, deels of volledig meefinancieren? Hoeveel eigen geld is in jouw situatie verstandig om in te leggen? Voor deze en andere vragen, advies over jouw situatie en voor het afsluiten van een hypotheek kun je contact met ons opnemen voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Over de schrijver
Mede-eigenaar van Hypadvies.nl | franchisenemer bij De Hypotheekshop | Mede-eigenaar DKVLverzekeringen.nl
Reactie plaatsen