Investeren in Vastgoed waarom juist nu?
16 september 2018 

Investeren in Vastgoed waarom juist nu?

De krapte op de woningmarkt neemt toe. Dit is niet altijd gunstig voor mensen die op zoek zijn naar een koopwoning, maar voor investeerders in vastgoed is dit juist wel interessant. Omwille van diverse redenen heeft het meerwaarde om juist nu te investeren in vastgoed. Waarom dat zo is en welke voordelen dit jou oplevert, leggen we graag aan je uit in dit blogartikel.

Optimaal rendement op het verhuur van vastgoed

Juist omdat de krapte op de woningmarkt toeneemt, heeft dit ook positieve invloed op het rendement dat je behaalt tijdens het verhuren van een woning of pand. Je kunt een hogere verhuurprijs vragen en daardoor nemen verhuuropbrengsten toe. Een gewone hypotheek is vaak niet mogelijk als je vastgoed aankoopt om dit vervolgens te verhuren. Voor het verhuren van een pand heb je namelijk een verhuurhypotheek of vastgoedhypotheek nodig. Daar kunnen we jou zeker bij helpen. Maak daarom een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs voor een oriënterend hypotheekgesprek.

Waardestijging van je vastgoedpanden

De krapte op de woningmarkt zorgt er eveneens voor dat de waarde van vastgoedpanden stijgen, dus ook die van jou. De rente op spaarrekeningen is al jaren niet meer dat wat het voorheen was. Daarom kiezen steeds meer personen en bedrijven er voor om te beleggen in commercieel vastgoed. Na een bepaalde tijd kan de verkoop van een pand flink wat winst opleveren. Soms kan de waarde ook stijgen door een bedrijfspand een andere bestemming te geven, bijvoorbeeld appartementen in een kantoorpand. Dit kan zomaar bijdragen aan een aantrekkelijke waardevermeerdering van een bepaald gebouw.

Geef het beheer uit handen aan een professional

Je hebt niet altijd tijd om het onderhoud van panden zelf te doen. Bij Hypadvies werken we samen met partijen die dit voor jou kunnen regelen. Denk hierbij niet alleen aan het screenen van nieuwe Huurders, maar ook regelmatige controle en klein onderhoud kun je eenvoudig uitbesteden aan een professionele partij. Jij draagt dus alleen de lusten en niet de lasten. Dat klinkt jou als investeerder ongetwijfeld als muziek in de oren en daarom heeft het zeker meerwaarde om te beleggen in commercieel vastgoed.

Dek het risico op een wietplantage af met de juiste verzekering

Schade die ontstaat na het telen van wiet wordt door de meeste verzekeraars niet verzekerd. Als verhuurder kun je daardoor vaak fluiten naar je geld en kan je daarnaast zomaar met een flinke schadepost te maken krijgen. Natuurlijk zit je daar niet op te wachten. Gelukkig is het risico op een wietplantage sinds kort af te dekken met een goede verzekering en dit is goed nieuws voor investeerders in onroerend goed. Bij Hypadvies vertellen we jou er graag meer over.

Maak een afspraak met ons kantoor

Wil je meer weten over vastgoed beheer of een passende bedrijfshypotheek? Dan zit je bij Hypadvies zeker goed. Informeer gerust naar de voorwaarden en mogelijkheden en maak hiervoor een afspraak met een deskundig en onafhankelijk hypotheekadviseur. Wij zien je graag verschijnen bij ons op kantoor.

Over de schrijver
Mede-eigenaar van Hypadvies.nl | franchisenemer bij De Hypotheekshop | Mede-eigenaar DKVLverzekeringen.nl
Reactie plaatsen