Bieden op je droomhuis, wat helpt behalve bieden boven de vraagprijs?
17 augustus 2018 

Bieden op je droomhuis, wat helpt behalve bieden boven de vraagprijs?

De huizenmarkt is volop in beweging. Dit betekent dat je als huizenkoper soms snel keuzes moet maken in je zoektocht naar jouw droomhuis. Veel kopers kiezen er daarom voor om meer te bieden dan de vraagprijs. Dit is echter niet altijd verstandig, zeker als achteraf blijkt dat je de financiering niet rondkrijgt. Dit risico wil je natuurlijk niet lopen. Juist daarom is een deskundig hypotheekadviesgesprek uiterst belangrijk.
Kopen Huis

Huis kopen – Hoe maak je kans bij de verkoper?

Uit cijfers van de Nederlandse vereniging van Makelaars blijkt dat ruim een derde van alle verkochte woningen in het tweede kwartaal van dit jaar boven de vraagprijs is verkocht. Dit betekent dat de macht van verkopers toeneemt en dat jij indruk moet maken bij de verkopende partij. Uiteraard is het belangrijk dit zo slim mogelijk te doen. Dit vergt daarom een goede voorbereiding, want alleen zo val je op.
huizenmarkt

De meerwaarde van een goede voorbereiding

Verkoopmakelaars hebben weinig tijd als het gaat om de verkoop van een woning. Door jezelf goed voor te bereiden weet je waar jouw kansen, mogelijkheden en grenzen liggen. Hoe ga je slim te werk?

– Onderzoek jouw maximale leencapaciteit.
– Ga na bij een verkoopmakelaar hoe het zit met de oplevertermijn. Is dit zo snel mogelijk of juist flexibel?
– Bepaal jouw maximumprijs en onderzoek de WOZ-waarde van een woning die je graag wilt kopen.
– Neem een aankoopmakelaar in de arm bij de eerste bezichtiging.

Online advies versus langsgaan bij een onafhankelijk hypotheekadviseur

Vandaag de dag is het vrij gemakkelijk om onafhankelijk hypotheekadvies in te winnen. Dit kan online bij diverse aanbieders. Zo reken je bijvoorbeeld eenvoudig uit wat jouw leencapaciteit is, welke rente je betaalt, wat jouw bruto hypotheeklasten bedragen en welke hypotheekverstrekkers jou kunnen helpen aan een hypotheek. Toch schuilt er altijd wel ergens een addertje onder het gras. Soms zie je al snel iets over het hoofd en moet je tot je schrik bekennen dat je wellicht helemaal niet in aanmerking komt voor het kopen van je droomwoning. Online advies is goedkoop, maar het verschil met een échte adviseur heb je al snel terugverdiend.

Bereid je goed voor en kom langs bij Hypadvies.nl

Een huis kopen begin te allen tijde met een deskundig hypotheekadvies. Wat dat betreft zit je bij Hypadvies.nl helemaal goed. Door alleen online je maximale hypotheek te berekenen, kan je al snel iets over het hoofd zien in jouw persoonlijke situatie. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je hiervoor behoeden. Het is tenslotte geen broodje kaas dat je koopt. Bij een onzorgvuldige voorbereiding is het soms beter om niet te kopen, maar een woning te huren. Kom daarom langs en plan vandaag nog een afspraak in bij ons kantoor. Dit bespaart je flink wat administratieve rompslomp, euro’s en een afgang bij een verkopende partij.

Belangrijkste Tips voor het kopen van een Huis:

– Laat je eerst goed adviseren door een onafhankelijke Hypotheekadviseur, ben je niet bereid om € 1000 extra uit te geven voor Hypotheekadvies? Ga dan geen huis kopen maar misschien is Huren dan een betere keuze.
(Op een gemiddeld huis is dit nog geen 0,33% van de uitgaven die je gaat doen).
– Onderzoek goed wat er in de omgeving is verkocht of beter nog neem een Aankoopmakelaar in de hand, Gemiddeld wordt er meer uitgegeven aan verf voor het nieuwe huis dan aan een Aankoopmakelaar!! Terwijl een Aankoopmakelaar je kan ontzorgen maar vooral kan behoeden voor evt. fouten die later veel geld kunnen kosten.
Over de schrijver
Mede-eigenaar van Hypadvies.nl | franchisenemer bij De Hypotheekshop | Mede-eigenaar DKVLverzekeringen.nl
Reactie plaatsen