Hoe werkt een vastgoedhypotheek?

Hoe werkt een vastgoedhypotheek?

De Vastgoed Hypotheek van Hypadvies.nl is bedoeld voor zowel grote als kleine beleggers in vastgoed. Het is een financieringsvorm die specifiek kan worden afgesloten om te investeren in vastgoed, en niet voor de aankoop van een eigen woning om zelf in te wonen. De Vastgoed Hypotheek wordt gebruikt om een pand te financieren dat men voornemens is te verhuren of waarvan men in de toekomst winst of rendement verwacht. Bij Hypadvies.nl begeleiden we je van A tot Z in dit proces.

De voorwaarden voor het verkrijgen van een vastgoedhypotheek

Naast de eis dat het te kopen pand niet voor eigen bewoning gebruikt mag worden, zijn er nog enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een vastgoedhypotheek. U moet uiteraard kunnen aantonen dat uw financiële situatie het toelaat om te investeren en daarmee een risico te nemen. Wanneer u beschikt over onvoldoende vermogen of een onzeker inkomen, is de kans klein dat u een vastgoedhypotheek krijgt. Het onderpand is ook cruciaal: hoe meer zekerheid u aan de bank kunt bieden, hoe groter de kans dat uw aanvraag wordt goedgekeurd.

Meestal alleen voor zakelijke klanten

De meeste banken verstrekken een vastgoedhypotheek enkel aan zakelijke investeerders. 'Zakelijk' betekent in dit geval niet per se dat u in de vorm van een bedrijf handelt, maar dat u de woning met zakelijke intenties aankoopt, zoals voor commerciële verhuur.

Gezien de huidige huizenprijzen is investeren in vastgoed al jaren zeer populair. De investering kan op verschillende manieren worden gedaan, wat betekent dat de geleende bedragen sterk kunnen variëren. Sommige investeerders hebben voldoende aan enkele tienduizenden euro's, terwijl anderen miljoenen nodig hebben. Alles hangt af van de aard van de investering.

Sommige banken beschouwen u als consument en niet als zakelijke investeerder, bijvoorbeeld wanneer u een pand koopt om te verhuren aan familieleden. In zulke gevallen kunnen er andere leenvormen en -voorwaarden van toepassing zijn. Daarnaast wordt een vastgoedhypotheek meestal niet verstrekt als het pand bedoeld is voor pensioenopbouw.

Hoeveel kunt u lenen?

Het bedrag dat u kunt lenen hangt af van uw eigen vermogen, het type pand en de bank. Vast staat dat u nooit de volledige aankoopprijs van het pand kunt lenen: een eigen inbreng is vereist. De bereidwilligheid van de bank is afhankelijk van het verwachte rendement. Zo krijgt u voor een appartement in hartje Amsterdam, mits u een substantieel eigen vermogen inlegt, waarschijnlijk makkelijker een lening dan voor een tussenwoning in een klein dorp.

👉 Maak een afspraak bij een van onze vestigingen voor advies.

Reactie plaatsen