Wat kost hypotheek advies

Wat kost hypotheek advies

Een hypotheek kost een hoop geld. Het gaat immers om een hoop geld, maar de hypotheek zelf vormt  in het proces niet de enige kostenpost. Bij het afsluiten van een hypotheek komen ook kosten kijken. Dit zijn de kosten voor hypotheekadvies. “Advies”  is echter een nogal misleidende term. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan advies alleen. Jouw hypotheekadviseur adviseert je niet alleen, maar begeleid het gehele proces van oriëntatie tot afsluiting. De adviseur verzamelt de benodigde documenten, communiceert en onderhandelt met de bank en zorgt ervoor dat jij de best mogelijke hypotheek krijgt. Je zult begrijpen dat dit geld kost. Bij ons betaal je significant minder dan gebruikelijk en wij leggen je graag uit hoe dit komt.

Hoe hypotheekadviseurs doorgaans kosten berekenen

Onafhankelijke hypotheekadviseurs werken vaak met een percentage. Het is gebruikelijk om 1% a 2% van de hypotheeksom te betalen aan hypotheekadvies. Als je uiteindelijk een hypotheek van 200.000 euro afsluit, dan zullen de advieskosten hiervan doorgaans 2.000 tot 4.000 euro bedragen.

Sommige adviseurs werken met een andere kostenconstructie, maar het uiteindelijke bedrag dat je zult moeten betalen, zal niet veel verschillen. Wanneer je hypotheekadvies bij een bank krijgt, kan het zijn dat je iets voordeliger uit bent (hoewel dit niet per se een gegeven is). Een adviseur van een bank is echter niet onafhankelijk: deze zit namelijk vast aan de bank(en) waar hij of zij voor werkt.

Waarom ons onafhankelijk hypotheekadvies goedkoper is

Wij zijn een 100% onafhankelijke partij en bieden je hypotheken van tientallen verschillende verstrekkers. Wij hebben er dus geen enkel belang bij om een hypotheek van een bepaalde bank te adviseren. Wij gaan altijd objectief op zoek naar de beste hypotheek voor jou. Bij ons is hypotheekadvies mogelijk vanaf 1.495 euro. Voor dat bedrag verzorgen wij het gehele traject: je krijgt onafhankelijk advies, wij begeleiden alle correspondentie met de bank en zorgen ervoor dat de benodigde documenten worden aangeleverd. Wij kunnen dit voordelig aanbieden omdat wij onafhankelijk zijn en werken met een efficiënte, kleinschalige organisatie.

Een intakegesprek is altijd gratis

Ben jij op zoek naar hypotheekadvies, maar weet je nog niet zeker of je een huis kunt of wilt kopen, dan is het niet wenselijk als je direct moet betalen voor dit advies. Daarom is bij ons de eerste intake altijd gratis en vrijblijvend. Je kunt een afspraak maken en je uitgebreid voor laten lichten door een van onze hypotheekadviseurs. Samen brengen wij jouw inkomsten en uitgaven in beeld en leggen wij uit wat dit betekent voor jouw (maximale) hypotheek. Besluit je aan de hand van het intakegesprek nog geen hypotheek af te willen sluiten, dan ben je aan dit traject geen geld kwijt geweest. Wil je wel verder met het aanvragen van een hypotheek, dan helpen wij je graag verder met ons gedegen advies tegen zeer scherpe tarieven.

 

Lees hieronder meer informatie over hypotheken:
Reactie plaatsen