Hoe weet ik of ik dit huis kan kopen?

Hoe weet ik of ik dit huis kan kopen?

Kan ik dit huis betalen?


Is een huis kopen voor mij haalbaar? Kan ik dit huis betalen? Dit zijn vragen die ongetwijfeld naar boven komen als je oog in oog staat met je droomhuis. Je wilt geen bod uitbrengen als je budget ontoereikend is en daarom onderzoek je welk bedrag je kunt lenen bij de bank. Hoe pak je dat slim aan en wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Huis kopen: welk bedrag kan ik lenen?

Je maximale hypotheek heeft invloed op de aankoop van je droomhuis. Daarom is het belangrijk dat je weet welk bedrag je bij de bank kunt lenen. Bij een huis kopen speelt het inkomen van jou en je partner een rol, maar ook kijkt een bank naar een lopende lening, een eventuele studieschuld en of je alimentatieverplichtingen hebt. Deze factoren bepalen uiteindelijk hoeveel hypotheek je kunt krijgen voor het kopen van je droomhuis.

Een huis betalen is voor iedereen anders

Een huis kopen is per situatie verschillend. Zo is het met een tijdelijk contract wat lastiger om een huis te betalen dan wanneer je beschikt over een vast contract. Ook voor ondernemers en ZZP'ers werkt het net even anders. Gelukkig helpt deskundig hypotheekadvies je op weg. Bij een huis betalen moet je tevens rekening houden met de inleg van eigen geld. Zo komen de kosten koper voor jouw rekening en ben je geld kwijt aan de makelaar, hypotheekadviseur en notaris.

Huis betalen: bereken online je hypotheek

Bij Hypadvies.nl helpen we je graag bij het kopen van een eerste of tweede huis. Wil je duidelijkheid inzake een huis kopen? Bereken online je maximale hypotheek en ontdek wat er mogelijk is binnen je budget. Na een berekening ontvang je een overzichtelijk hypotheekrapport per e-mail. Uiteraard is het altijd mogelijk om advies in te winnen bij een van onze hypotheekadviseurs. Dit kan online, maar is ook mogelijk bij een van onze 14 vestigingen.
Reactie plaatsen